8 leuke Android apps

DSC00524

Vandaag laat ik 8 leuke Android apps zien die ik handig vind. Dit zijn apps die ik buiten de standaard Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat, Whatsapp en Bloglovin heb en die je misschien nog niet kent. En het allerleukste: ze zijn bijna allemaal gratis. Let’s go!

1. Wunderlist

Screenshot_2015-08-04-11-39-54Screenshot_2015-08-04-11-39-45

In Wunderlist kan je al je handige lijstjes bewaren en afvinken. Heel handig voor to-do lijstjes of boodschappenlijstjes. Ik gebruik de app zelfs als agenda. Op datum zet ik wat ik elke dag moet doen en zo kan ik elke dag apart afvinken wat ik heb gedaan. Wat is het toch een heerlijk gevoel als je alles hebt afgevinkt en je dus lekker niks meer hoeft te doen. De app is heel handig en overzichtelijk en je kan heel makkelijk je lijstjes aanpassen en er functies aan toevoegen. Zo heb ik verschillende categorieën gemaakt zoals persoonlijk, blog, school, sport enzovoort. En per categorie kan je dan ook nog alles op een rijtje zien. Bij week of vandaag kan je dan alle taken zien die je op een datum hebt gezet. Ook kan je prioriteiten aangeven, alarmen instellen en ga zo maar door. Ik gebruik deze app met veel plezier!

 

2. PlayMemories Mobile

Screenshot_2015-08-04-11-40-07

Deze app kan niet iedereen gebruiken, maar als het kan is hij super handig. Bij nieuwere camera’s heb je een aanraak-systeem waardoor je in een paar seconde een foto naar je telefoon over kan zetten. Ik heb zelf de SONY DSC-WX500 als camera en als tip las ik dat je deze app er dan bij moest downloaden. Als ik net foto’s heb gemaakt en ik wil er bijvoorbeeld één snel op Instagram zetten dan hoef ik alleen maar de app te openen, op mijn camera de foto te kiezen en mijn telefoon en camera tegen elkaar aan te houden en het is al klaar. Super handig! Er is ook nog een app waarbij je de telefoon als afstandsbediening van je camera kan gebruiken maar die heb ik nog niet gedownload.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Photogrid

Screenshot_2015-08-04-11-40-20

Photogrid vind ik tot nu toe de fijnste app om collages te maken, er zijn super veel mogelijkheden en de app is makkelijk in gebruik. Meer uitleg is hier eigenlijk niet bij nodig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. 3G Watchdog

Screenshot_2015-08-04-11-41-05Screenshot_2015-08-04-12-21-37

Vliegen de internet mb’s je ook om de oren? Houd ze dan makkelijk in de gaten met deze app. Natuurlijk kan je je internetgebruik ook onder instellingen en dan gegevensverbruik vinden, maar bij mij doet dat het niet altijd even goed. Met 3G Watchdog stel je je maandelijkse mb’s in en kan je waarschuwingen af laten gaan als je bijvoorbeeld 80% hebt verbruikt. Ook kan je de app in je meldingenvenster laten werken, iets wat ik zelf ook doe, zo kan je als je met 3G bezig bent gelijk zien hoeveel procent je hebt verbruikt (zie linker afbeelding). Ook maakt de app een voorspelling wat je deze maand gaat verbruiken als je met je huidige internetgebruik doorgaat, handig!

 

5. OneB2F

Screenshot_2015-08-04-11-41-24 Screenshot_2015-08-04-11-41-32

Een spelletje! OneB2F bestaat uit allemaal simpele minigames zoals tellen, tikken en rekenen. Het bijzondere aan dit spel is dat je op 2 helften tegelijk moet werken, dus je doet eigenlijk steeds twee minigames tegelijk. Dit is best lastig soms en naarmate je verder komt moet je ook steeds sneller gaan reageren. Ik merk wel dat als je het spel vaker speelt je reactievermogen wat sneller wordt en het makkelijker wordt om op twee dingen tegelijk te concentreren. Echt een hele leuke game!

 

6. CandyCamera

Screenshot_2015-08-04-11-43-32 Screenshot_2015-08-04-11-43-21

Dit is mijn favoriete app om foto’s te bewerken. CandyCamera heeft prachtige filters en veel handige tools om je foto’s te retoucheren.

 

7. SpeechJammer

Screenshot_2015-08-04-11-44-32

Dit is zo grappig om op een verjaardag of een avondje met vrienden te doen! Het is niet echt een spel meer gewoon iets leuks. Als je dit wil doen moet je een koptelefoon opzetten (of oortjes maar dat werkt minder goed), dan de app aanzetten en dan proberen iets voor te lezen. Je hoort jezelf via de koptelefoon heel langzaam terug en dit maakt het praten heel lastig. Bij sommige werkt het heftiger dan bij anderen. Maar voor de rest is het enorm grappig, ik heb hier al zo vaak dubbel om gelegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. 100% Travel & 100% Navigatie

Screenshot_2015-08-04-11-45-14 Screenshot_2015-08-04-11-44-55

Als je op vakantie gaat raad ik je de 100% gidsen aan, zeker als je op stedentrip gaat. In die gidsen staan alle leuke eettentjes, met prijzen, routes, websites en openingstijden inbegrepen, een uitneembare kaart, een metro kaart, bezienswaardigheden, gebruiken, en ga zo maar door. Bij deze gidsen kan je ook deze apps downloaden. Hierbij kan je de kaarten van de stad thuis alvast downloaden en die kan je dan daar offline gebruiken. Op de kaarten staan dan alle tips uit het boekje aangegeven. Je kan ook bijvoorbeeld aangeven waar je benten dan opvragen wat er in de buurt is, en dat alles zonder internet! Als je het boekje hebt gekocht kan je gratis in de apps jouw stad laden, anders moet je er nog wel wat voor betalen. Maar dit is zeker de moeite waard. Ik heb het persoonlijk in Barcelona al twee keer volop gebruikt!

 

Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben gehad. Heb je er nog vragen over stel deze dan gerust in de reacties!

Wat is jouw favoriete app?

One thought on “8 leuke Android apps

  1. I want to point out my love for your generosity for men and women who really need assistance with the subject. Your very own dedication to getting the message around appeared to be astonishingly useful and have in every case encouraged some individuals like me to attain their dreams. The valuable instruction indicates a great deal to me and additionally to my colleagues. With thanks; from each one of us.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *