A day in Utrecht

PhotoGrid_1445515818511
Zoals jullie ondertussen wel door hebben ben ik gek op dagjes weg. Er zijn zoveel mooie steden in Nederland waar je makkelijk een dag kan rondwandelen, en het liefst zelfs langer. Deze keer was ik met mijn moeder een dagje weg naar Utrecht!

In een korte fotoserie neem ik jullie mee door mijn dag!

PhotoGrid_1445514674267

Na ´s ochtends de trein te hebben gepakt kwamen we aan op Utrecht Centraal. Wat is dat een groot station zeg. Sowieso viel het me op dat Utrecht een grote stad was, ik wist wel dat het groot was maar niet zo groot. Maar ja, ik was er natuurlijk ook nog nooit eerder geweest. Vervolgens liepen we door winkelcentrum Hoog-Catherijne, een erg populair winkelcentrum hoor ik altijd van anderen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er persoonlijk niet zoveel aan vond. Een ongezellige sfeer, en de winkels waren ook niet echt boeiend eigenlijk. Maar groot is het zeker wel! Als je geïnteresseerd bent in grote winkels die je in je eigen stad ook al hebt, en zin hebt in een Trekpleister, Etos en Kruidvat naast elkaar dan zou ik er zeker wel een kijkje nemen.

Vervolgens liepen we door het oude centrum richting de Dom. Ik vind Utrecht erg sfeervol met de grachten en leuke panden. Het was wel jammer dat het nogal bewolkt was en het maken van goede foto’s werd daarom wat lastiger.

PhotoGrid_1445514749512

Op het Domplein kwamen we terecht bij een leuk koffietentje om even pauze te houden. Ik nam een overheerlijke cappuccino met een snickerkoek. De koek was zo vullend dat ik hem niet eens opkreeg. Mama had een gewone koffie met een jamkoekje.

PhotoGrid_1445514814562

Na onze ‘pauze’ hebben we de Dom van de binnenkant bekeken en wat ik eigenlijk het leukste vond: de kloostertuin. Deze stond vol met mooie bloemen, dit vond ik een erg mooi en rustig plekje.

PhotoGrid_1445514845841

Hierna hebben we nog door de grachten gewandeld en gewinkeld. Wat ik allemaal heb gekocht laat ik nog in een volgende blogpost zien, maar ik ben in ieder geval erg goed geslaagd! Utrecht zit vol met leuke kleine winkeltjes, maar heeft ook een goed aanbod aan bekende kledingwinkels.

Op de terugweg hebben we nog een late lunch gehad in Hoog-Catherijne, ik at saté met friet.

Processed with VSCO with t1 preset

Het was een super leuke en gezellige dag!

Ben jij al eens in Utrecht geweest?

One thought on “A day in Utrecht

  1. Thank you a lot for providing individuals with an extraordinarily splendid opportunity to discover important secrets from here. It is usually so beneficial plus stuffed with a great time for me and my office fellow workers to search the blog more than 3 times weekly to study the new stuff you have. And indeed, I’m also at all times happy for the striking thoughts served by you. Selected two points on this page are clearly the best we have all ever had.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *