Back to school

Processed with VSCOcam with t1 preset

Nu ik weer een maand school heb gehad, besef ik me pas goed dat de zomervakantie écht over is. Een nieuw schooljaar, ook het laatste jaar van mijn bachelor is aangebroken, en ik moet er nog even hard tegen aan. Lees verder als je ook last hebt van het ‘ik-wil-nu-terug-naar-mijn-bed-en-doen-alsof-het-nog-vakantie-is-virus’.

Voor sommige die dit lezen is september helemaal niet de maand waar een nieuw schooljaar begint, maar is dit gewoon weer een volgende maand met werk. Anderen hebben misschien een tussenjaar, zijn op wereldreis, of zijn met andere dingen bezig. Maar voor mij is september al jaren steevast een schoolmaand. Precies zo’n maand dat je eigenlijk nog even in je ritme moet komen, maar waar school dit niet toelaat en gelijk met de zweep erover in week twee een grote opdracht plant. Tenminste dat zal je net zien.

Het begin van een schooljaar geeft me toch meer ‘nieuwjaar’-achtige gevoelens dan 1 januari, en ook voornemens voor een nieuw schooljaar werken bij mij beter dan daarmee pas halverwege het jaar te beginnen. Toch begint dit jaar voor mij een beetje anders. Waar ik me had voorgenomen om mijn huiswerk op tijd af te hebben, me goed voor te bereiden op de lessen, en daarnaast veel dingen te doen die ik leuk vind; is juist school hetgene wat naar de achtergrond dreigt te sluipen. Dit omdat ik simpelweg bijna geen huiswerk of les heb. In mijn eerste blok wat loopt tot begin november heb ik slechts twee keer in de week drie uurtjes les, en ongeveer twee groepsopdrachten. That’s it. Natuurlijk is dit fijn en mag ik nergens over klagen, maar hierdoor kan ik niet echt een duidelijk ritme opbouwen. Het voelt een beetje alsof ik nog vakantie heb.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Daarom heb ik me voorgenomen om zoveel mogelijk leuke dingen te doen in deze vrije tijd die ik heb, en er echt van te gaan genieten tot ik vanaf november weer een veel drukkere agenda heb. Naast school heb ik dan ook nog genoeg te doen: ik korfbal drie keer in de week, geef één keer per week korfbal training, werk twee keer in de week en volg rijlessen. Hierdoor heb ik ervoor gezorgd dat ik eigenlijk elke dag wat te doen heb en de deur wel uit moet. Ook spreek ik lekker veel af met vrienden en ben veel dagjes weg, heerlijk!

Ik heb dit stuk echt niet geschreven om mensen jaloers te maken of iets in die richting. Maar gewoon om even lekker van me af te schrijven. Denk er aan dat als je binnenkort lekker herfsvakantie hebt dat, buiten dat je lekker uitrust, je zoveel mogelijk gaat ondernemen en dingen doet waar je normaal geen tijd voor hebt. Geniet er lekker van, dan is het daarna ook veel minder moeilijk om je weer tot schoolwerk te zetten.

Ik geniet met volle teugen dat het weer herfst is en ik lekkere truien en vesten aan kan trekken. Nog even en dan wordt het echt fris. Hopelijk is jullie eerste maandje school ook meegevallen!

Wat vind jij leuk om te doen als je een vrije dag hebt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *