Fotofabriek: fotoboek maken!

 

Processed with VSCO with t1 preset

In samenwerking met de webshop Fotofabriek mocht ik een fotoboek laten maken om hem voor jullie te testen! Dit heb ik met veel plezier gedaan, en vandaag laat ik jullie weten hoe dat is gegaan, wat het resultaat is geworden en wat ik er van vond!

Het fotoboek wat ik heb mogen uitzoeken is van A4-formaat, met een harde cover en 25 pagina´s. Hij kost normaal (en zonder toevoegingen) €24,95 + verzendkosten. Maar je hebt in deze webshop de keuze uit veel meer formaten, groottes en vormen. Kijk maar eens op de website en kies wat voor jou het beste uitkomt. Als je dan je keuze hebt gemaakt voor het soort boek moet je een programma downloaden. Met dit programma ga je je fotoboek ´bouwen´ naar wens.

 

Processed with VSCO with t1 preset Processed with VSCO with t1 preset

 

Ik had zelf een beetje onderschat hoeveel werk er in het maken van een leuk fotoboek gaat zitten. Natuurlijk kan je het zelf zo makkelijk of moeilijk maken als je maar wil, maar toch. In mijn hoofd was het altijd iets wat in een paar keer klikken gedaan kon zijn. Dit was ook wel zo met het programma, maar daarvoor heb je eigenlijk nog het proces van het uitzoeken van je foto´s en het kijken in wat voor vorm je ze er in wil hebben. Eigenlijk het hele idee om het boek heen.

 

Processed with VSCO with t1 preset Processed with VSCO with t1 preset

 

Als onderwerp koos ik niet één specifieke gebeurtenis, maar heb ik gekozen voor de afgelopen lente/ zomer (2015). Dit omdat ik zoveel leuke dingen heb meegemaakt in deze periode, en het leek me leuk er zoveel mogelijk in te verwerken. Daarnaast waren de meeste foto’s die ik heb gemaakt met mijn telefoon geschoten en van mindere kwaliteit waardoor de meeste niet een hele pagina waardig waren.

In mijn fotoboek heb ik een make-upworkshop verwerkt die ik met vriendinnen heb gevolgd, een kamp waar ik ben geweest, de reis naar Barcelona die ik heb gemaakt met een vriendin, de vakantie naar Frankrijk met mijn ouders, de vliegreis naar Kreta met vriendinnen en nog wat losse foto’s. Toen ik hier eenmaal alle leukste kiekjes van had uitgezocht ben ik ze gaan verdelen over de pagina’s. Zo kan je met het programma allerlei sjablonen gebruiken om je foto’s in alle mogelijke posities te zetten. Het handige was dat je alles handmatig nog helemaal kon aanpassen tot het perfect was, wilde je een foto net iets groter of net ergens anders dan kon je dat met een paar klikken regelen, handig!

 

Processed with VSCO with t1 preset

 

Het programma biedt vervolgens nog tal van andere functies, met vormpjes, kleuren, randjes, achtergronden, you name it. Hier ben ik verder niet te diep in gaan graven omdat ik mijn fotoboek een rustige sfeer wilde geven. Mocht je hier nou wel van houden, alles is mogelijk.

Als je je fotoboek klaar hebt, dan kan je weer terug naar de webshop. Hier kan je nog de laatste extra’s kiezen. Zoals een ander soort papier, of je de barcode onzichtbaar wilde hebben, of je nog een mini-versie erbij wilde, etc. Alles voor een paar extra euro’s. Niks verplicht, maar als je daar behoefte aan hebt kan je het nog verder naar wens maken.

 

Processed with VSCO with t1 preset

 

De verzendkosten waren €3,95, en vervolgens krijg je een datum binnen met wanneer het fotoboek verzendklaar is. Mijn fotoboek was echter al twee dagen voor die datum binnen, dus ik had hem binnen een week! Je krijgt hem binnen in een keurig verzorgd pakketjes zodat hij geen schade kan krijgen onderweg.

De kwaliteit van het fotoboek vond ik top! De foto’s zien er prachtig uit, en zelfs de foto’s die ik in het donker met mijn telefoon op vakantie had gemaakt zagen er goed uit gedrukt in het boek. Hier was ik erg tevreden over!

Alles bij elkaar opgeteld ben ik enorm tevreden met www.fotofabriek.nl! Ze leveren snel, en in goede kwaliteit en ze bieden goede software aan om je fotoboek te maken. Als ik volgend jaar weer een fotoboek wil maken ga ik zeker terug naar deze webshop! Wil  je nou ook zo’n mooi fotoboek, ga dan naar www.fotofabriek.nl/fotoboek-maken

Heb jij al eens een fotoboek besteld en ben jij al bekend met deze webshop?

2 thoughts on “Fotofabriek: fotoboek maken!

  1. Thanks a lot for giving everyone such a pleasant possiblity to read from here. It is often very pleasing and also stuffed with a great time for me personally and my office peers to search your blog no less than 3 times a week to read through the new guides you have. Of course, we’re actually contented with your surprising pointers served by you. Certain 2 areas in this article are undoubtedly the finest we have had.

  2. I have to voice my gratitude for your generosity for folks who absolutely need assistance with this important niche. Your very own commitment to getting the solution throughout had been exceptionally good and have really permitted those like me to achieve their goals. The informative information signifies a lot to me and somewhat more to my peers. Thanks a ton; from everyone of us.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *