I love sleep tag

DSC00332

Een leuke tag die ik de laatste tijd veel op het internet rond zie gaan is de I love sleep tag. Nou alles aan de titel van deze tag spreekt mij enorm aan, dus ik dacht laat ik hem ook maar overnemen op mijn eigen blog!

1. Hoelaat ga je meestal naar bed?
Dat verschilt nogal, maar meestal rond een uur of 1 denk ik. Soms veel later, maar nooit voor 12 uur eigenlijk. Ik ben een nachtmens, en ook erg productief in de avond. Om 11 uur bedenk ik vaak nog hele projecten waar ik aan wil beginnen. Aangezien ik dan toch niet kan slapen ga ik er maar mee beginnen en kan ik er niet meer stoppen. Maar de meeste avonden lig ik ook nog lang in bed met mijn telefoon, een beetje appen en Youtube filmpjes kijken bijvoorbeeld.

2. Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?
Ik kleed me om, haal mijn make-up eraf en vervolgens borstel ik mijn haar en smeer ik me nog in met een lekker dikke body lotion. Dan kruip ik in bed en gaat het licht uit.

3. Wat doe je als je niet kan slapen?
Over het algemeen val ik heel erg makkelijk in slaap. Meestal ben ik binnen 5 minuten al vertrokken. Maar als ik dan een keer niet kan slapen lig ik ook gelijk uren wakker. Wat ik dan meestal doe is veel draaien, proberen tot duizend te tellen en in het donker staren.

4. Wat is je favoriete slaaphouding?
Ik begin altijd op mijn rechterhelft en als ik echt moe begin te worden draai ik me om op links en slaap ik binnen een paar minuten. Ik lig eigenlijk alleen op mijn rug of buik als ik het erg warm heb, verder eigenlijk nooit. Op mijn zij helemaal opgekruld ligt toch het fijnst.

5. Waarvoor mag je jou altijd wakker maken?
Iet heel lekkers te eten, tiramisu, verse friet, chocola of vers fruit, …

DSC00325

6. Hoe laat gaat de wekker ‘s ochtends?
Ligt er aan wat de planning van de dag is. Nu in de vakantie zet ik hem meestal rond 9 uur en blijf dan nog even liggen. Als ik naar school moet zet ik hem meestal een uur voordat ik de deur uit moet.

7. Snoozen of direct opstaan?
Altijd snoozen, minstens 2 keer wel. Het kost me altijd enorm veel moeite om op te staan en wakker te worden. Ik lig meestal toch nog wel minstens een halfuur in bed voordat ik er uit kom. Beetje last van opstartproblemen denk ik.

8. Slaap je uit in het weekend?
Elke dag dat ik kan uitslapen doe ik dat natuurlijk graag.

9. Welke rare dingen doe je in je slaap?
Ik hoor vaak dat ik praat, of in ieder geval onverstaanbaar mompel.

10. Hoeveel kussens liggen er in je bed?
Drie, twee grote hoofdkussens en een kleine op de rand naast mijn bed, daar leg ik mijn telefoon en boek op.

11. Wat heb je aan in bed?
Ligt er aan hoe warm het is. In de winter een hele pyjama, in de zomer vaak een pyjamahsirt of hemdje.

DSC00326

12. Slaap je met sokken aan?
Nee, dat vind ik echt niet prettig! Heel soms als het echt enorm koud is van die fluffy sokken, maar dat komt maar heel zelden voor.

13. Als ik ‘s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…
In bed is dat mijn telefoon pakken, uit bed is dat mijn make-up doen. Dat doe ik altijd als eerste wanneer ik opsta.

14. Droom je elke nacht?
Jaa, gelukkig wel.

15. Welke droom of nachtmerrie kun jij je goed herinneren?
Zoveel. bijvoorbeeld dat ik vroeger ontvoerd werd door trollen in een donkere grot, en later bij de kinderserie Rocketpower Tito heel erg op die trollen uit mijn droom vond lijken. Ook heb ik heel vaak over een soort van Pieter Post gedroomd, iets met dat er een gouden kroon was gestolen, heel vaak heb ik die droom gehad.

16. Wat is jouw grootste droom?
Moeilijke vraag, iets in de richting van het cliché gelukkig worden dan maar toch?

One thought on “I love sleep tag

  1. I wish to express thanks to the writer for rescuing me from this particular circumstance. After surfing through the the net and coming across principles that were not productive, I assumed my entire life was over. Living devoid of the strategies to the difficulties you have sorted out by way of your entire short post is a serious case, as well as ones that might have badly affected my career if I hadn’t come across your website. Your own ability and kindness in maneuvering a lot of things was valuable. I don’t know what I would’ve done if I had not discovered such a point like this. I’m able to at this point look ahead to my future. Thanks for your time so much for the specialized and amazing help. I won’t hesitate to suggest the sites to anybody who would need tips about this topic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *