Mijn dagelijkse ontbijt

DSC00441

Al meer dan een jaar eet ik dagelijks ongeveer hetzelfde ontbijt. De smaak gaat me niet vervelen en ik geniet er nog elke ochtend van. Als ik op vakantie ben is mijn vertrouwde ontbijtje ook één van de dingen die ik het meeste mis van thuis. Daarom dacht ik dat het misschien wel leuk zou zijn om mijn dagelijkse ontbijtje te delen, misschien kan iemand hier nog inspiratie uit opdoen.

DSC00418

Eigenlijk gebruik ik meestal maar vier ingrediënten voor mijn ontbijt. Allereerst cruesli, ik vind muesli maar niks, persoonlijk vind ik dat een beetje muf smaken. Daarnaast wil ik dat mijn ontbijt ook wel een beetje een bite heeft. Cruesli is natuurlijk niet het meest gezonde om mee te ontbijten door de hoeveelheid suiker die er aan toe is gevoegd, maar hé het is heerlijk! Ik neem altijd cruesli zonder toevoegingen zoals bijvoorbeeld gedroogd fruit, maar soms neem ik wel een versie met wat extra noten erdoor. Daarnaast natuurlijk yoghurt, met melk kan het al zo snel een zompig geheel worden. Een banaan maakt het geheel zoeter en romiger en de druiven houden het ontbijt lekker fris.

collage (1)

 

De ene helft van de banaan prak ik met een vork. Dit doe ik zodat de banaan wat meer gemengd zit door het geheel, je proeft echt verschil in smaak als je dit doet! Dit is ook echt een aanrader als je je yoghurt bijvoorbeeld te zuur vind, of je muesli niet zoet genoeg.

collage (2)

De yoghurt erbij en je bent praktisch gezien al klaar. Ik neem altijd blauwe druiven in plaats van witte, die zijn vaak net wat zoeter! En die snijd ik dan doormidden zodat het wat kleinere stukjes zijn.

Zo zie je maar weer hoe simpel een lekker en redelijk gezond ontbijtje kan zijn. Je krijgt je vitamines, fruitsuikers, granen en calcium gelijk binnen. Doordat er een hele banaan in zit is het toch een flink ontbijt vind ik zelf, en dit haalt je zeker de ochtend door.

Ik doe ook nog vaak aardbeien, bosbessen, appel of ander fruit erdoor. Het is maar net wat we thuis hebben liggen. Maar deze combinatie vind ik echt het allerlekkerste. Vind je gewoon fruit nou te duur of wil je het langer kunnen bewaren? Neem dan een keer diepvriesfruit. Dit kan je makkelijk ontdooien met een beetje heet water, of wat ook lekker is: in een pannetje warm maken totdat het een sausje wordt en dit door je yoghurt mengen. Mmm.

DSC00442

Ik verheug me in de ochtend en vaak zelfs de avond ervoor al op het ontbijt (echt niet overdreven). Ik vind het de lekkerste maaltijd van de dag, waar je met een paar basis ingrediënten er heerlijk op los kan variëren. Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag en zou door sommigen best wat meer aandacht mogen verdienen. Sta eens een kwartier eerder op en maak iets heerlijks van je ontbijtje en je zult zien hoe je gaat genieten. Heb je hier geen zin of tijd voor, probeer dan een keer overnight oats. Die kan je ‘s avonds of de dag ervoor maken en hoef je dan alleen nog maar te pakken en op te eten. Interesse in mijn favoriete recept van overnight oats? Laat dat dan weten in de reacties!

Wat eten jullie als ontbijt?

 

 

2 thoughts on “Mijn dagelijkse ontbijt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *