Nieuwe serie!: Wat is een blogger? #1 introductie

 

1-introductie

Op Instagram had ik het al laten weten dat er een nieuwe serie artikelen aan zat te komen op mijn blog. Ik ben hier achter de schermen al een tijdje mee bezig, en vandaag onthul ik dan eindelijk het project: Wat is een blogger? Lees verder over wat je de komende tijd op mijn blog kan verwachten van deze serie!

 

De blogwereld

Bloggers zijn al jaren en jaren aanwezig online en offline, de afgelopen jaren zie je dat ze steeds breder bekend worden. Bedrijven zien steeds vaker de waarde in van een goedlopende blog en er zijn samenwerkingen alom aanwezig. Ook is het tegenwoordig zo dat het heel makkelijk is om een blog of een website te starten door verschillende platforms zoals bijvoorbeeld Jimdo. Waar het vroeger erg moeilijk was om een website te ontwerpen, zijn er nu tal van designs beschikbaar en kan iedereen een mooie blog creëren. Bijna over elk onderwerp kan je wel een blog vinden, of het nu over eten, lifestyle, sport, make-up of kleding staat, het aanbod is groot. Ik vind blogs heel erg interessant, zeker aangezien de bloggers zelf hun eigen bedrijfje helemaal in de hand hebben en erg ‘alleen’ eigenlijk werken, maar een enorm bereik hebben en duizenden mensen aanspreken, maar wel online. Het contact tussen bloggers en bezoekers en de blogscene zelf vormen een bijzonder stukje op het internet.

 

De serie

Met de serie ‘Wat is een blogger?’ wil ik een kijkje achter de schermen nemen bij het bloggen en bij het zijn van een blogger. Ik vraag me af of de beweegredenen om een blog te starten of nog te onderhouden zijn veranderd door de commerciële zijde en de opkomst van sociale media zoals Instagram. Daarnaast ben ik benieuwd wat de factoren zijn die een blog een goede blog maken, en wat zijn de punten die een blog populair kunnen maken. Ook zaken als wat er achter de schermen gebeurt bij een blog, hoeveel je wel en niet deelt online zijn interessante onderwerpen. Vervolgens zie je tegenwoordig vaak een shift van blog naar Youtube, ik vraag me af waarom sommige die keuze wel en andere die niet maken.

 

hey-blogger

 

Het onderzoek

De serie zal een soort onderzoek zijn naar de blogwereld en de bloggers. Een ontdekkingstocht met input van echte bloggers en mensen uit de scene, hier zul je dus het verhaal van de innercircle horen! De komende weken zullen er dus stukken online komen met interviews van bloggers (klein en groot, over allerlei soorten onderwerp, net gestopt of net gestart). Daarnaast zal ik de bevindingen bijhouden en er ook artikelen over schrijven. Dit alles om een beter begrip te maken van deze bijzondere online wereld. Ben je nou ook benieuwd naar het leven van bloggers en het hebben van een blog, volg me dan op Bloglovin’!

 

Heb je (of ken je) zelf een blog en heb je interesse om (online) geïnterviewed te worden? Reageer dan hier in de reacties of stuur me een mail via het contactformulier of naar info@girlwithablog.nl ! Vind je het leuk om een gastartikel te plaatsen over dit onderwerp, kan dat ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *