Persoonlijke update – Masterscriptie afronden, toekomstplannen & vakantie

persoonlijke-update

Net toen ik weer lekker aan het bloggen was, viel het opeens stil. Vandaag vertel ik je waarom het even wat rustiger was op mijn blog en wat ik de afgelopen periode allemaal gedaan heb!

 

Bloggen, vrijwilligerswerk, sporten, studeren, trainen geven, werken, en een sociaal leven hebben tegelijk bleek toch een beetje teveel van het goede. Toen het een paar weken terug echt wel behoorlijk druk met school begon te worden, moest ik het bloggen even opzij zetten om me vol te kunnen focussen. Waar ik al sinds januari bezig ben met mijn masterscriptie, moest in de afgelopen weken/ maanden het echte werk eraan beginnen. Met deze scriptie hoop ik binnenkort mijn Master Sociologie- Arbeid, Organisatie & Management, af te kunnen ronden. Na enorm hard werken, veel herschrijven, interviews houden, enquêtes uitzetten, analyseren en ga zo maar verder, kon ik het eindproduct dan eindelijk op 18 juni inleveren. De scriptie is reeds goedgekeurd door de eerste lezer, en nu is het afwachten wat het orrdeel is van de tweede lezer…. spannend! Zoals je wel merkt heeft mijn studie het grootste deel van mijn tijd van de afgelopen periode opgeslokt. Ik ben nog van plan een artikel te schrijven over mijn masterscriptie, maar ik weet nog niet precies hoe ik dit vorm wil gaan geven, dus dat laat nog even op zich wachten. Daarnaast lijkt het me ook interessant om een artikel te schrijven vol tips over het schrijven van een scriptie, maar aangezien de meeste studenten rond deze tijd al hun scriptie hebben ingeleverd, is dit misschien beter een onderwerp voor volgend jaar.

 

Nu heb ik dus eigenlijk een soort van zomervakantie. Best een gek idee dat dit waarschijnlijk de allerlaatste lange zomervakantie is die ik in heel wat jaren ga beleven. Deze zomer moet ik me dan ook goed gaan oriënteren over wat ik hierna wil gaan doen. Met studeren ben ik klaar, twee universitaire studies lijken me voorlopig wel genoeg, ik heb ook geen zin om verder nog door te leren. Echter ben ik er nog niet over uit of ik een full-time baan wil zoeken, of juist een deeltijd baan, of dat ik misschien ergens een toffe leerzame stage wil gaan volgen. Dit is voornamelijk zo omdat ik er nog niet helemaal over uit ben wat ik nou precies wil en in welke richting ik wil gaan zoeken. Het enige wat ik wel zeker weet is dat het in de buurt van mijn woonplaats moet zijn, aangezien ik daar volgend jaar nog wel blijf wonen en sporten.

 

Toch vind ik dat ik van deze ‘laatste zomervakantie’ ook een beetje moet kunnen genieten. Want wanneer is het weer zo ver dat ik zo lang vrij kan hebben? Er staan al genoeg leuke uitjes op de planning. Met als hoogtepunt mijn vakantie naar Ibiza! Na vorig jaar niet op vakantie te zijn geweest, was ik eigenlijk ook niet van plan om dit jaar weg te gaan. Uiteindelijk heb ik met mijn beste vriendin toch besloten een weekje weg te gaan naar de zon! Nu het geboekt is heb ik daar dan ook onwijs veel zin in. Ik kan niet wachten! Nog even geduld…

 

Voorlopig ga ik proberen mijn vrije tijd weer wat meer te gaan besteden aan mijn blog, nu het weer kan. Dus verwacht zeker weer een aantal artikelen over van alles en nog wat voorbij komen. Nog steeds heb ik geen duidelijke richting op deze blog; ik schrijf gewoon over alles wat ik leuk vind. En dat voelt eigenlijk wel erg goed. Alles er uit gooien, zonder teveel erover na te hoeven denken, werkt enorm rustgevend. Dus lees voorlopig weer even lekker mee!

 

Vergeet me trouwens niet te volgen op Instagram: @girlwithablognl

 

Wat heb jij de afgelopen tijd gedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *